Megerőszakoltak egy turistanőt – felakasztják őket

Egy teheráni bíróság halálra ítélt két afgán férfit, akik tavaly szeptemberben megerőszakoltak egy fiatal turistanőt – írták csütörtökön a helyi lapok.

A két illegális bevándorlót felakasztják. Két tettestársuknak sikerült megszökni, így a bíróság nem hozhatott ítéletet ügyükben.

A francia nő, aki a történtek idején 23 éves volt, Farahzád hegyvidéki részén túrázott, a fővárostól, Teherántól északra. A területen több férfi megtámadta, hogy meglopják és megerőszakolják.

“Turistaként érkeztem, hogy felfedezzem a Teherántól északra eső területet, ahol négy afgán megközelített” – mondta a nő a rendőrségen az Irib tévé beszámolója szerint. “Megloptak és megerőszakoltak, nem tudtam védekezni” – tette hozzá.

A nő azt is elmondta, hogy egy másik afgán sietett a védelmére. Ez a férfi “segített nekem, megverte a négy másik embert. Ezt követően pedig elkísért a szálláshelyemre” – idézte fel a francia nő.

Az egyik elkövetőt nem sokkal a történtek után a hegyvidéki rejtekhelyén őrizetbe vették, három társa azonban az afgán határ felé menekült.

Teherán és az ország egésze általában véve biztonságos helynek számít, ahol csak ritkán fordulnak elő külföldiekkel szembeni erőszakos cselekmények.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez