Óriási árengedmény: készülnek az olimpiára a riói prostik

Az évszázad legsúlyosabb gazdasági válságát nyögi Brazília. A reményt az egy hónap múlva kezdődő olimpiától várja mindenki – a riói prostituáltak is.

A Vila Mimosa Rio de Janeiro leghíresebb piroslámpás negyede, alig 1,5 km-re található a Maracana stadiontól, az olimpia megnyitójának helyszínétől. Jó száz évvel ezelőtt kezdődött itt az üzlet, amikor az I. világháború után érkező kelet-európai nők jobb híján prostitúcióba kezdtek.

Jelenleg több mint 70 bárban mintegy 3.000 nő árulja magát a Vila Mimosában. A Brazíliát sújtó gazdasági válság miatt ilyen nagy most ez a szám. Miközben a konkurencia megnőtt, a kereslet lecsökkent – panaszolták a pangó üzleti helyzetet a prostituáltak a brit Daily Mail cikkében.

Míg azelőtt napi 6-8 kuncsaftot is ki tudott szolgálni, ma jó, ha egy akad – meséli a 39 éves Aline. Ezt az arányt a vakmerő konkurensek tovább rontják azzal, hogy védekezés nélkül is vállalják az aktusokat.

Némi fellendülést az augusztusi olimpiától várnának. Igaz, a két évvel ezelőtti foci világbajnokságon ez nem jött be. A várva várt külföldi rohammal szemben csupán néhány argentin és uruguayi lézengett a Vila Mimosában, akik nem átallottak még alkudozni is. A szokásos brazil vendégek is eltűntek, mert ők meg meccset néztek.

Hogy az olimpia idején ne történjen hasonló, akcióba kezdtek a prostituáltak. Angol nyelvű szórólapokon hirdetik jutányos áraikat: az atlétáknak félórás szeánszot 75 dollár helyett 40-ért kínálnak, az egyórásat pedig 90 helyett 60-ért. A gruppenre is vonatkozik az árengedmény, 30 percért 40, egy óráért 80 dollárt kérnek lányonként.

A proaktív prostituáltak őszintén remélik, sikeresek lesznek az olimpia idején. De a cél érdekében még ingyen is vállalnák az aktust. Szerintük egy-egy híres atléta mindenképpen dobna a renoméjukon.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez