Fokozott biztonsági intézkedések a tajpeji robbanás után

A hatóságok szerint 25-en sérültek meg Tajpejben csütörtök este, amikor robbanás történt egy elővárosi vonaton. Öt ember életveszélyesen megsérült.

A rendőrség szerint csőbomba robbant fel egy táskában a tajvani vonaton, körülbelül este 22 órakor. A hatóságok szigorították a közlekedési hálózat biztonsági ellenőrzéseit, beleértve a repülőtereket, hogy garantálják a biztonságot.

„Jelenleg még keressük a férfit, aki kapcsolatba hozható a robbantással” – mondta Wang Pao-chang, a rendőrség szóvivője. Állítólag egy 40-es éveiben járó férfi hagyta a táskát a vonaton, a csomagtartón, majd eltűnt a robbanás előtt. A robbanóanyagot tartalmazó acélcső 47 centi hosszú és 6 cm vastag volt. Ez két részre robbant, ami az utasok sérüléseit okozta, illetve ütött egy lyukat a vonat tetején.

erfeqwer fesfsdf

„A sérülést szenvedett 25 utas még mindig az intenzív osztályon van” – tette hozzá Wang.

Szemtanúk szerint, miután megállt a vonat a robbanást követően az utasok pánikszerűen menekültek. Az Országos Rendőrkapitányság főigazgatója kizártnak tartja, hogy terrortámadás történt, mivel egyik csoport sem vállalta a robbantásért a felelősséget, ráadásul a támadás nem volt annyira jól szervezett.

„Mindenhol fokoztuk a biztonsági intézkedéseket, és vizsgáljuk az eset körülményeit” – mondta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez