Bátyja fojtotta meg a pakisztáni Kim Kardashiant

„Na, hogy nézek ki?” – kérdezte egy szelfivideóban Qandeel Baloch két éve. Bár teljesen fel volt öltözve, mégis megőrült tőle az internet. Ez lett a veszte.

Dekoltázsát, telt idomait, meztelen combjait, fürdőruhás képeit Qandeel Baloch is rendszeresen kiposztolta a közösségi oldalakra, az amerikai Kim Kardashianhoz hasonlóan. Qandeel Baloch viszont nem az Egyesült Államokban, hanem Pakisztánban élt. A hétvégén megölték.

Volt, aki örült a 26 éves nő halálhírének. Az ő szemükben vörös posztó volt a magabiztos, véleményét nyíltan vállaló Baloch. Az ilyen nő nem menő a patriarchális társadalmú Pakisztánban. Ott még az olyan alapvető emberi jogokkal is baj van, mint az iskoláztatás, vagy a szabad férjválasztás. Így nem ritka, hogy becsületbeli ügyek miatt nők százait gyilkolják meg évente – emlékeztetett a brit BBC.

Mivel Qandeel Baloch „az asszonynak hallgass a neve” elvet kerülte, sok támadást kellett tűrnie. Annyit, hogy családjával Karacsiból inkább Pandzsábba költözött. De a belügyminisztériumtól ott is kért védelmet. Nem kapott.

Péntek éjjel bátyja, a 30 éves Wasim fojtotta halálra, mert szégyellte a szerinte provokatív testvért. A szülők ma reggel a holttestet átvették. A pakisztáni The Express Tribune beszámolójában az apa bátornak nevezte lányát és kijelentette, nem bocsátja meg a tettesnek a gyilkosságot.

Kép: youtube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez