Pokémon képében támadja az ördög az oroszokat

Hivatalosan még meg sem érkezett az új őrület, a Pokémon Go Oroszországba, de a Föderációs Szövetség első alelnöke már be akarja tiltani.

Július 6-án az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Új-Zélandon debütált a Nintendo alkalmazása, a Pokémon Go. Azóta valóságos őrületté fajult az utcai zsebszörnyvadászat az egész világon. Bár sorra regisztrálják az egyes országokban, a játék kedvéért a türelmetlen felhasználók átállítják okostelefonjaikat.

Így van ez Oroszországban is, de ennek sokan nem örülnek. Már előre korlátozná a Pokémon Go-t a Föderációs Szövetség első alelnöke, Franc Klincevics. A templomokban, a temetőkben, a börtönökben és emlékhelyek környékén megtiltaná a zsebszörnyvadászatot.

Szerinte az orosz társadalomban nincs elég erkölcsi útmutatás, hogy megvédhesék a kamaszokat az olyan játékoktól, mint a Pokémon Go.

„Úgy tűnik, hogy az ördög ezzel a mechanizmussal érkezett és belülről, lelkileg próbál meg bennünket tönkretenni”

– idézte Klincevicset az Izvesztyija állami hírportál.

Valójában nem ő az első, aki jó előre felkészülne a pokémonokkal szemben. Az Isten akarata társadalmi mozgalom vezetője, Dmitrij Corionov is kitiltaná őket a templomokból és a temetőkből. A szentpétervári kozákok pedig zéró toleranciát követelnek, mert szerintük sátánista ez a játék, és csak tönkreteszi az embereket.

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez