Gumilövedék ölt meg egy 12 évest Kelet-Jeruzsálemben

A kisfiút egy izraeli gumilövedék találta mellkason, ami miatt hirtelen megállt a szíve – közölték egészségügyi források.

Meghalt egy 12 éves palesztin kisfiú egy izraeli-palesztin incidensben Kelet-Jeruzsálemben – közölte a ciszjordániai Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma kedden.

A ciszjordániai Kelet-Jeruzsálem al-Ram nevű külvárosi részében összecsapások robbantak ki izraeli katonák és palesztin tüntetők között.

A ciszjordániai Rámalláh egyik kórházának az igazgatója szerint a fiú halálát egy lövedék okozta, ugyanakkor az izraeli hatóságok hangsúlyozták, hogy nem vetettek be éles lőszert a Molotov-koktélokat dobáló tüntetők ellen. A katonák könnygázzal és kábító gránátokkal próbálták feloszlatni a tömeget – tették hozzá.

Izraelben és a palesztin területeken tavaly október óta szinte mindennaposak a merényletek és az összetűzések a palesztinok és az izraeli rendfenntartók között. Október elseje óta 217 palesztin és 34 izraeli vesztette életét az összecsapásokban.

A többek által harmadik intifádaként (palesztin felkelésnek) emlegetett erőszakhullám kiváltó oka az a közösségi médiában lábra kapott feltételezés volt, hogy az izraeli kormány meg akarja változtatni a status quót Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terén, bár ezt az izraeli vezetés több ízben cáfolta.

Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az az általános elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez