Erre figyeljen, ha szigetet szeretne venni!

Nagyon gazdag sztárokkal és üzletemberekkel kapcsolatban röppen fel néha a hír: szigetet vásárolt. Vajon mire kell ilyenkor figyelni? Mivel járhat egy sziget fenntartása? – kérdezték Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságírót a Fem3 ma reggeli műsorában.

Rengeteg sziget van a világon és arányaiban nem különösebben drágák. A legolcsóbb 80 millió forintnyi összegért kelt el. A szigetek átlagos ára 15-20 milliárd forint körül mozog.

Aki szigetvásárlásban gondolkodik, annak az adott állammal kell szerződést kötnie. Bár van olyan, hogy egészében megvehető az egész sziget, sokszor azonban csak bérbe adják. Általában 99 évre szól a bérlet.

A szigetek kiválasztásánál is fontos szempont a megközelítés. Általában hidroplánnal lehet ezeket a helyeket elérni, viszont nem feltétlenül van mindenkinek ilyen járműve. Ezért kell egy olyan repülőtér, ahol letehető a magángép és onnan hajóval vagy autóval lehet továbbmenni.

A sziget megvásárlásával még nincs vége a kiadásoknak. Sőt, havonta elég nagy összegeket emészt fel egy-egy sziget. Fizetni kell az ingatlanadót és a fenntartási költséget. Ez az infrastrukturális beruházást, épületeket, az azokkal járó építési engedélyeket, biztonsági szolgálatot stb. jelenti.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez