Filmsztárok, akiket kiemel a Panama-botrány

A bollywoodi Amitabh Bachchan és a harcművész filmcsillag Jackie Chan is azok között van, akiket a hétfőn kiszivárgott panamai dokumentumok kapcsolatba hoznak a offshore-botránnyal.

A bollywoodi legendát Bachchan, akit Indiában egyszerűn Big B-nek neveznek, legalább négy hajózási társaság igazgatójaként nevezték meg az offshore-botrány kapcsán.

A jegyzett tőke ezen cégeknél csupán 5-50 ezer dollár között mozgott, de a forgalmazott hajók értéke több millió dollár – írja az Indian Expressz. A lap többek között 100 olyan médiacsoportról tud, amelyeket megemlít a nemrégiben egy panamai székhelyű ügyvédi irodából kiszivárgott 11,5 millió dokumentum.

Bollywood actors Aishwarya Rai Bachchan and Amitabh Bachchan attend a promotional event of their forthcoming film "Sarkar Raj" in Mumbai

Bachchan, aki már lemondott a vállalatok vezetéséről nem kommentálta a dokumentumokat, de nem ő az egyetlen a híres családjából, akit azokban említenek. Lánya, a színésznő Aishwarya Rai Bachchan szintén részvényese egy offshore cégnek, családtagjaival együtt.

Az egykori Miss World győztes médiatanácsadója „teljesen valótlannadk és hamisak” nevezte a dokumentumokat, és azt mondta: nincs bizonyíték arra, hogy a bollywoodiak helytelenül jártak el, hiszen az offshore nem illegális.

A hongkongi filmcsillagot, Jackie Chant is szóba hozták a dokumentumok kapcsán, elvileg hat különböző cégét képviselte a panamai iroda.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez