Ez az ember évi 2,75 dollárt költ ételre

Az amerikai Will Reid nem igazán hisz az öt másodperces szabályban. Annyira nem, hogy minden magához vett ételt kukákból szerzi. Amellett, hogy drámaian lecsökkentette étkezése költségeit, arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy milyen iszonyatos mértékben pazaroljuk a tökéletesen ehető ételt.

A módszer elég egyszerű: amikor Reid éhes, keres egy éttermet vagy boltot és megnézi, mi található a mögöttük lévő szemetesben. Ezután hazaviszi, megmossa és elkészíti az ebédet vagy vacsorát.

A férfi két éve kezdte el az ingyen evést, akkor még csak kísérletként turkált a szemetesekben. Munkája során különböző üzleteket próbált meggyőzni arról, hogy adakozzanak étellel a rászorulóknak.

„Ekkor jött a felismerés, hogy a boltok, amelyek nem adakoztak, valószínűleg rengeteg ehető ételt dobtak ki nap, mint nap” – mondta el a CTVNews-nek.

Néhány hónap után rájött, hogy saját éhségének kielégítésén túl azért is hasznos, amit csinál, mert ezzel fel tudja hívni a figyelmet a pazarlásra.

„Nagyon nagy szükség van az Egyesült Államokban jó minőségű zöldségekre és gyümölcsökre a szegények és a hajléktalanok körében” – mondta el. – „Az általam talált ételek minősége pedig nagy valószínűséggel meglepné az embereket.”

Egyszer fordult elő, hogy éppen egy filmforgatáson vett részt, ahol nem talált megfelelő ételt magának, így kénytelen volt elkölteni 5,50 dollárt az ebédjére. A két év alatt összesen. Ez pedig évi 2,75.

MouthMag
MouthMag

Reid egyébként azt is elmondta: nem aggódik amiatt, hogy gyomorrontást vagy valamilyen fertőzést kap a kikukázott ételektől, nem is történt vele ilyen az életmódváltás óta.

Fotó: Huffington Post

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez