Ferenc pápa: a világ háborúban áll!

Ne féljünk kimondani az igazságot: a világ háborúban áll! Ez nem vallásháború, mert a vallások mind a béke hívei – hangsúlyozta a katolikus egyház feje úton Krakkó felé. Lengyelország régi fővárosában rendezik meg a keresztény világifjúsági találkozót, melyen az argentin pápa is részt vesz.

Milyen háborúról van szó Ferenc pápa szerint? Az érdekek, a pénz háborújáról, mely az erőforrásokért folyik. Olyan ez, mint az I. vagy a II. világháború, csak nem annyira szerves. Részekből áll, de éppoly szervezett, mint az első két világháború – mondta Ferenc pápa azon a repülőgépen, amely Krakkóba vitte.

Megemlékezett arról az idős papról is, akinek a torkát az oltáron vágták el iszlamista merénylők Franciaországban – írta a francia Le Monde. Francois Hollande elnök felhívott, és úgy beszélt hozzám, mint a testvérem – közölte a katolikus egyházfő, aki II. János Pál pápához hasonlóan igen fontosnak tartja a fiatalok megnyerését. Az Iszlám Állam korábban olyan propagandafotókat közölt, melyeken fekete zászló leng a Vatikán felett. A terrorszervezetnek bevallott politikai célja az, hogy lehetetlenné tegye a különböző vallású közösségek együttélését. Ezért is biztatja fanatikus híveit keresztény papok megölésére szerte a világon.

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez