Állatok nélkül csinál húst egy startup

Amikor Galileo Galilei előállt az ötlettel, hogy a Föld a gömbölyű, hülyének nézték. Elképzelhetetlennek tartja, hogy állatok legyilkolása nélkül állítsanak elő húst? A megoldást egy izraeli startup találta meg.

Pont úgy néz ki, mint az igazi hús, csak az állatok fognak hiányozni az izraeli SuperMeat termékéből. Az izraeli startup arra esküdött fel, hogy a szerencsétlen állatok legyilkolása nélkül is állítható elő hús. Ehhez csupán néhány csirkesejtre van szükség és egy olyan technológiai megoldásra, amely az állat természetes fiziológiáját imitálja.

Amellett, hogy a hús ízét és textúráját tökéletesen hozza a SuperMeat, a tápértékét is tudja növelni, dúsítva fehérjével, Omega-3-al, vitaminokkal, kalciummal és vassal. A mostani eljárásoknál gazdaságosabb és biztonságosabb is volna: 96 százalékkal kevesebb vizet és üvegházhatású gázt, valamint 99 százalékkal kevesebb földterületet használna. A baktériumokat is kiiktatja a folyamatból, megszüntetve így a szalmonella kockázatát.

A futurisztikusnak tűnő eljárás kifejlesztéséhez 100.000 dollárra volt szüksége a startup-nak. Az összeget közösségi finanszírozással gyűjtötték össze. Ráadásul az adakozók 25.000 dollárral túl is lépték a keretet.

Most másik félmilliót kell összegyűjteni, hogy magát a gépet megépíthessék a tudósok. Úgy tervezik meg, hogy éttermekben, boltokban, de akár az otthonokban is könnyedén használható legyen.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez