Csoportos nemi erőszakról árulnak videókat Indiában

Az észak-indiai Uttar Prades államban az üzletek nem csak szokványos árút kínálnak: pult alól szerezhetők be a csoportos nemi erőszakot bemutató videók.

Az államban közben az elmúlt időszakban nőtt a nők elleni szexuális támadások száma, ami felháborította a nyilvánosságot. Sokan a helyi vezetők lemondását követelték. A rövid klipek, melyeken csoportos nemi erőszak látható 30 másodperc és 5 perc hosszúak is lehetnek, a boltban pedig közvetlenül a mobilra töltik őket, amint a vásárló fizetett – írja a The Times of India. Az árak is változóak a tartalomtól függően, de általában 50-150 rúpia között mozognak (200-600 forint). A forgalom állítólag igen jelentős: naponta több száz, de akár több ezer videó is elkel.

„Tudatában vagyunk ennek, és megtesszük a szükséges lépéseket. Nehéz az ügy, mert az eladás pult alól történik” – monta Ajay Sharma, Agra város rendőrségének helyettes főfelügyelője a Reuters-nek.

„A pornó ódivatú. Ezek a jelenetek valós eseteket mutatnak be. Nehéz lekövetni, mert közvetlenül a mobilra töltik fel őket, és csak annak, akiben megbíznak” – mondta egy bolt tulajdonosa.

Az anyagok egyébként egyes esetekben az internetről vannak, máskor viszont maguk a bűnözők készítik őket eladásra. Az államban a közelmúltban számos szörnyű csoportos nemi erőszakról számoltak be. Július végén például egy nőt és 14 éves lányát támadta meg egy banda az autópályán. A nőt három órán keresztül erőszakolták, miközben fegyverrel fenyegették. A rendőrség 15 gyanúsítottat vett őrizetbe. A múlt héten egy tanárt erőszakoltak meg fényes nappal.

Uttar Prades államban összesen 337.922 erőszakos bűncselekményt történt nők ellen, beleértve a nemi erőszakot, molesztálást és emberrablást 2014-ben. A Reuters szerint ez 9%-kal több, mint 2013-ban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez