Csinosak, jóképűek az első sorba!

„A következő szabály meg majd az lesz, hogy a jól kinéző emberek üljenek az első sorba, hogy jól mutassanak a tévében. Kövérek, csúnyák, kopaszok, rosszul öltözöttek – fel a kakasülőre, hogy ne is látsszanak a közvetítésben!”

Ezzel a gúnyos megjegyzéssel fakadt ki egy spanyol fociszurkoló a Diario AS sportlap weboldalán azt a hírt kommentálva, hogy a Spanyol Labdarúgó Liga büntetést szab ki azokra a klubokra, amelyek hazai mérkőzésein a főtribünön lévő kamerával szembeni lelátót nem töltik meg a nézők legalább háromnegyed részben, és így nem biztosítják a „megfelelő televíziós imázst.” Ha ez a rész még félig sincs tele, akkor a büntetés a duplájára emelkedik. Mindezt a mérkőzések harmincadik percében ellenőrzik, és a szankcióktól csak rossz időjárási körülmények esetén tekintenek el.

Más hozzászólók azonban pozitívabban állnak a hírhez és abban reménykednek, hogy a büntetés kilátásba helyezése arra kényszeríti majd a klubokat, hogy csökkentsék a jegyárakat és a szurkolóknak megfelelőbb időpontban rendezzék a mérkőzéseket, így biztosítva a megfelelő nézőszámot. Ez reális megoldásnak látszik, nem úgy, mint azé a hozzászólóé, aki azt javasolta: játsszák a meccseket Kínában, ott nem lesz gond a nézőszámmal!

Laczkó Sándor

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez