Patkányt esznek az emberek az árvízben

India Bihár államában a 15 éves fiú Gauri Devi az ebédre vár. A menü patkány. Ez most az egyetlen étel, ami elérhető, miközben mindenhol árvíz van.

Az államban egy körülbelül 50 négyzetkilométeres területen a természet, az árvíz közel száz falu népét kényszerítette arra, hogy patkányokra vadásszanak, és megegyék őket. Más élelmiszer számukra most nincs – írja a zeenews.india.com.

„Körül vagyunk véve vízzel. Minden út, ami a fő piacokhoz vezet, elmerült. Nincs semmi más, így patkányt vagyunk kénytelenek főzni” – mondta Devi.

ewrtertert

Ő és a többi falubeli az elszegényedett dalit közösséghez tartoznak. Az árvíz az életüket még jobban megnehezítette. Nincs élelem, csak víz mindenhol. A patkányfogás most virágzó üzlet lett a falvakban. Több falusi vállalkozik a vadászatra és a rágcsálók eladására. Bachan Sada például napi 12 kiló patkányt fog, és kilóját 40 rúpiáért adja el, ami kb. 160 forint.

A falvakban egyébként nincs vécé, az emberek a szabadban végzik a dolgukat, továbbá nincs áram, a legtöbb kézi szivattyú elromlott, nincs tiszta ivóvíz sem. A terület egyébként olyan vidék, ahol ha a folyók kiöntenek, a legtöbb falu szigetté alakul, melyet nagyon nehéz megközelíteni. Korábban a kormány kérte az embereket, hogy költözzenek el, de nem tették, mert a vidék szerintük nagyon termékeny.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez