Térdig a vízben – áldozatokat szed a monszun Dél-Ázsiában

A dél-ázsiai heves esőzések és áradások következtében több mint 50 ember halt meg. Több millió ember kényszerült elhagyni otthonát.

A Reuters információi szerint 17-en haltak meg Északkelet-Indiában, 14-en Bangladesben és további 21-en Pakisztánban. A heves esőzések persze elértek más területeket is egész Dél-Ázsiában. Nepálban áradások és földcsuszamlások következtében 68 ember halt meg.

Bár szombat óta kevesebb eső esik, az indiai Asszám tisztviselői szerint az olajban gazdag állam területén a víz szintje még mindig nagyon magas.

„A kiáradt folyók új területeket öntöttek el, így a helyzet még rosszabb, mint volt” – mondta az indiai állam vízügyi minisztere.

CovtkYuWYAIr8-H

A hatóságok a helyiek számára több mint 800 átmeneti otthont biztosítottak gyógyszerekkel és élelmiszerrel az egész állam területén.

A monszun idején ugyan mindig probléma az árvíz Dél-Ázsiában, de az idei hatást tovább rontotta az omladozó infrastruktúra, az eltömődött lefolyók és az ellenőrizetlen csatornarendszer – írja az scmp.com.

Pakisztánban 21 ember vesztette életét, amikor egy násznépet szállító buszt a víz lesodort az útról, egyenesen egy szurdokba.

1152457-Indiafloods-1469886473-505-640x480

Az erős monszun a hónap elején kezdődött, és az elmúlt évekhez képest sokkal nagyobb kárt okoz. A tudósok szerint erről az éghajlatváltozás tehet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez