Kasmíri áradások: tizenöt halott

Legkevesebb 15-en haltak meg Kasmírban, az árvizek okozta földcsuszamlások következtében – közölték az indiai szövetségi állam tisztviselői.

A mentőcsapatok elmondása szerint fölcsuszamlásban omlottak össze házak Chadoora városában, a romok alól emelték ki a holttesteket. A városból mintegy 200 családot kellett kimenekíteni, miután a heves esőzések miatt a Jhelum folyó kilépett a medréből.

Egy falubeli szerint két épület minden előzmény nélkül dőlt le, a lakók már nem tudtak kimenekülni. „Hirtelen csak eltemette őket a ház”- mondta.

Bár jelenleg nem esik, és a vízszint is visszahúzódott, az előrejelzések szerint a héten újabb esőzések várhatók a területen. A hatóságok húsz tábort hoztak létre a károsultaknak, és arra szólítják fel az alacsony területeken élőket, hogy menjenek magasabbra.

Tavaly több mint 250 ember halt meg szeptemberben abban az árvízben, amit az elmúlt 50 év legsúlyosabb áradásának neveznek Kasmírban. Akkor több mint 1,2 millió embert sújtott az ár, és több mint 180 ezer ház rongálódott meg.

(Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez