Újra van légi forgalom a vízzel borított városban

Újra járnak a repülőgépek a dél-indiai Csennai városában, az egyhetes esőzés pusztító árvizei után. A légi forgalmat a múlt héten szüntették be, miután az víz elárasztotta a repülőteret, és kulcsfontosságú berendezések sérültek meg.

Hatalmas megkönnyebbülés ez most, hiszen folytatódhat tízezer ember számára az élelmiszer- és gyógyszer-szállítmányok eljuttatása a súlyosan érintett területekre. Sok lakos még mindig átmeneti szállásokon él. A főbb szolgáltatások, mint az áramllátás és a vasúti közlekedés szintén működnek már ott, ahol a víz visszahúzódott.

A város repülőtere újra teljes kapacitással üzemel, helyi és nemzetközi járatokat is fogad – számolt be a Press Trust of India hírügynökség.

_87028832_87028831

A száz éve leghevesebb esőzésért, mely hatalmas károkat okozott Dél-Indiában, az éghajlatváltozást okolják. Sokak szerint Csennai városának fel kell készülnie a továbbiakban is az extrém időjárási viszonyokra.

Narendra Modi miniszterelnök 150 millió dollár értékű támogatást ígért az árvíz sújtotta állam megsegítésére. Novemberben közel egy héten keresztül esett az eső, éjjel-nappal a partmenti területeken. Három nap után ez hatalmas áradásokhoz vezetett: a víz elárasztotta az otthonokat, kórházakat, vasúti pályákat és a város repülőterét.

_87028828_87028827

Az áradások következtében legalább 280 ember halt meg Tamilnádu államban.

(Fotó:reuters, AP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez