Hetekig sodródott a vízben a szerencsétlen elefánt

Happy enddel végződött annak az elefántnak a története, mely valahogyan levált a csordától Északkelet-Indiában, aztán belekeveredett az árvízbe, végül megmenekült, mert kimentették. Egészen Bangladesig sodródott.

Az állatot a Brahmaputra folyó erős áramlata sodorta el néhány héttel ezelőtt. Szakértők szerint akár több száz mérföldet is utazhatott, mielőtt elérte Bangladest. A mentés igen nehézkes volt: végül benyugtatózták, mire beleesett egy tóba, onnan húzták ki. „Több százan jöttek segíteni egy közeli faluból, amikor látták, hogy az állat elveszti az eszméletét” – mondta a helyi állatorvos az AFP hírügynökségnek.

„Több tucat ember ugrott a tóba, és segítettek kihúzni az állatot, kötelekkel és láncokkal. Végül sikerrel jártunk” – tette hozzá. A vadon élő nőstény elefánt súlya feltehetőleg négy tonna, és a hetekig tartó folyamatos fürdőzés miatt eléggé legyengült, a végére teljesen kimerült. Tisztviselők azt mondták: ha az állat visszanyeri az erejét, akkor a bangladesi Dakka  közelében lévő szafari parkba szállítják.

Az árvizek miatt több ezer állat próbál magasabb területre jutni minden évben a két ország határvidékénél. A vadon élő állatok természetes élőhelye közben folyamatosan zsugorodik, ami egyre nehezebbé teszi számukra, hogy a monszun idején biztonságosabb területre jussanak.

_90506662_e83ea459-c29c-4767-895b-5a385712ebb1

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez