Sertés-szaruhártyát kapott egy kínai nő

Egy kínai nő abban reménykedik, hogy visszanyeri látását, miután egy sertés szaruhártyáját kapta.

Az orvosok szerint a szaruhártya-transzplantáció sikeres volt, a 40 éves nő valószínűleg visszanyeri látását. A szaruhártya a szemgolyó külső védőburkolatának elülső, áttetsző része. Ezt ültették át egy sertés szeméről emberére a Csungking Kórházban – számolt be róla a Chungking Morning Post.

A nő látása hirtelen romlott meg, amikor áprilisban elkapott egy vírusos szaruhártya-fekélyt. Ennek következtében szemének fehér része vörös lett, aminek nem tulajdonított jelentőséget, míg nem kezdett egyre homályosabban látni, és nagyon érzékeny volt a fényre. A vörösödést, mint kiderült, vírusos fertőzés okozta, és a transzplantáció volt az egyetlen esélye. Mivel az emberi szaruhártya hiánycikknek számít, az orvos úgy döntött, hogy sertésével pótolja. Úgy tartják, hogy ez az emberi szaruhártya kiváló alternatívája. A nő várhatóan sokkal jobban fog látni a műtét után 1-2 héttel.

„A műtét nem garantál tökéletes szaruhártya-görbületet, de a látás nagy mértékben javul” – mondta az orvos, aki még egy tablettát is felírt a vírus ellen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez