Négy keréken a Balatoni borvidéken – egy hét múlva rajtol a Magyar Borok Útja Rallye

Egy hét múlva felbőgnek a Kincsem Parkban a motorok és kezdetét veszi a Magyar Borok Útja Rallye, melynek 100 autóból álló csapata a Balatoni Borrégiót fogja föltérképezni, nagyobb és kisebb pincék meglátogatásával.

Magyarország szebbnél szebb tájai között kiemelt helyet foglalnak el a borvidékek, így nem csoda, hogy a Borok Útja Rallye ezekre a helyekre kalauzolja versenyzőit, útba ejtve nagy ismert pincészeteket éppúgy, mint a kicsi, de magas színvonalon működő családi vállalkozásokat. A sajtótájékoztatón a Lídia, a Villa Tolnay és a Csali Borászat borai szolgáltak referenciául.

Megay Péter Róbert
Süle Katalin, Megay Péter Róbert és  Knezsik Istvám

Megay Róbert Péter, a Rallye főszervezője nagy lelkesedéssel beszélt a borokról és a túráról is, számára mindig csodálatos ez a három nap, amikor a verseny zajlik. “Büszke vagyok arra, hogy már a 100 autós álomhatárt is elértük” – mondta, majd bemutatta a verseny háziasszonyát, Süle Katalint, a Nemzeti Agrárgazdasági kamara elnökségi szóvivőjét.

Süle Katalin
Süle Katalin
“Tavaly is részt vettem a versenyen, persze nem sofőrként, hanem az itinert olvastam, de úgy is nagyon élveztem minden egyes percét.” –  Katalin még arról beszélt, hogy nagy élmény volt számára a turisztikai látványosságok végiglátogatása, és hogy fontosnak tartja a verseny közlekedésbiztonsági küldetését. Egyetértett ebben vele az Autós Nagykoalíció elnöke, Knezsik István is, szerinte az a legfontosabb, hogy az utazók tiszteljék egymást és tartsák be a szabályokat.
bor2
Idén 700 kilométeres távot fognak megtenni a verseny résztvevői, és 17 pincészetet látogatnak meg közben a Balaton körül.
bor1
Fotó: Konkoly-Thege György
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez