Állami kitüntetésben részesült a Csányi Alapítvány operatív igazgatója

Magyar Érdemrend Középkeresztjével tüntették ki dr. Radoszáv Miklóst, a hátrányos helyzetű gyermekek támogatásával foglalkozó Csányi Alapítvány operatív igazgatóját csütörtökön, Budapesten. A kiemelkedő szakmai munkaelismeréseként járó kitüntetést Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át.

A Csányi Alapítvány Életút Programjába általános iskola ötödikes korosztálytól kerülhetnek be hátrányos körülmények között élő gyermekek. Életüket tanulmányaik végéig mentorok, pedagógusok, családsegítők támogatják, mely idő alatt a diákok kibontakoztathatják tehetségüket. Az európai szinten is egyedülálló, hosszú távú program célja a tehetségfejlesztés mellett összetartó közösségek kialakítása, valamint a gyermekek és családjuk mindennapjainak könnyebbé tétele.

A 2005-ös alapítástól kezdve dr. Radoszáv Miklós kuratóriumi tagként támogatta az Alapítvány munkáját, mellyel párhuzamosan az állami gyermekvédelem kötelékében is dolgozott. 2011-től, harmincéves gyermekvédelmi munkáját követően, már kizárólag az Alapítványnak szentelte figyelmét operatív igazgatóként. „Meggyőződéssel vallom, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek felemelésének, a rászoruló családok társadalmi leszakadásának megakadályozásáraa leghatékonyabb eszköz a tehetséggondozás.Csányi Erika Kuratóriumi elnök vezetésével és mentorainkkal közösenmunkálkodunk azon, hogy az országban hat ún. Közösségi Házban 350 tanuló, köztük több mint ötven egyetemista oktatását, szellemi és lelki nevelését támogassuk” – nyilatkozta dr. Radoszáv Miklós. – „Hatalmas megtiszteltetés számomra a kitüntetés. Köszönöm az ide vezető úton nyújtott segítséget kollégáimnak és mindenkinek, aki a közös munkánkat valamilyen formábantámogatta!De legfőképpen a gyermekeknek, akik a bizalmukkal is kitüntetnek!”

A Magyar Érdemrend Középkeresztjét a gyermeki jogok érvényre juttatása érdekében, valamint a családjukat nélkülözni kényszerülő, hátrányos helyzetű, illetve veszélyeztetett gyermekek védelme és tehetséggondozása terén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként adta át Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az igazgató számára. Az átadásra augusztus 18-án került sor, az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából.

 

A Csányi Alapítványról

Az alapítvány teljes vagyona jelenleg 2,7 milliárd Ft. Az alapító Dr. Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, 2005-ben magánvagyonából adományozott egymilliárd forintos alaptőkén túl további 1,5 milliárd forinttal növelte az Alapítvány vagyonát, a fennmaradó rész a támogatói adományokból és a hozamból származik.

Az Alapítvány munkája iránti nagyfokú érdeklődést és elkötelezettséget igazolja, hogy az elmúlt években egyre több magánszemély és nagyvállalat is csatlakozott támogatóként, így gyarapítva a rászoruló gyerekek fejlesztésére fordítható forrásokat. A szervezet immár 7 éve gyűjti a tehetségek támogatását fontosnak tartó magyar adózók 1%-os felajánlását.

További információ a www.csanyialapitvany.hu oldalon.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez