Újabb republikánus nagyágyú állt a demokrata elnökjelölt mellé

A Bush Intézet alapító igazgatója, George W. Bush egykori republikánus amerikai elnök egyik volt államtitkára hétfőn közölte, hogy Hillary Clintonra voksol majd a novemberi elnökválasztáson.

James K. Glassman volt külügyi államtitkár személyében újabb republikánus politikus jelentette be, hogy átpártolt a demokrata párti elnökjelölthöz, Hillary Clintonhoz. Glassman az MSNBC televízió esti politikai vitaműsorában jelentette be döntését.

A volt államtitkár, aki alapító igazgatóként jelenleg is a dallasi George W. Bush Intézet és Elnöki Könyvtár vezetője, kifejezetten dicsérő szavakkal méltatta Hillary Clintont, akit “messze jobb jelöltnek” nevezett, mint Donald Trumpot, a republikánusok elnökjelöltjét.

“Tapasztalt. Karakteres. Van értékrendje” – sorolta Clinton erényeit Glassman, és hozzátette: “Ő az a fajta jelölt, akit támogatni tudok, és akit szerintem republikánusok milliói is támogatnak.”

James K. Glassman ezzel tovább gyarapítja a Clintont támogató republikánus volt kormányzati tisztségviselőknek és személyiségeknek a táborát, akik vagy szerepet vállaltak a Bush-kormányzatban – mint például Richard Armitage volt helyettes külügyminiszter és Michael Hayden, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt vezetője -, vagy a republikánus politika ismert személyiségei, mint például Bush exelnök öccse, Jeb Bush volt floridai kormányzó.

Jeb Bush az idén maga is elnökjelölt-aspiráns volt, és nemrég úgy nyilatkozott, hogy amennyiben szűkebb pátriájában, Florida államban szoros lesz a verseny a két elnökjelölt között, akkor ő is Hillary Clintonra adja a voksát.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez