Személyesen buktatta le a lógós főnököket Dubaj uralkodója

Valószínűleg hallott már történeteket Mohammed bin Rásid Ál Máktum arról, hogy nem igazán minden jól fizetett hivatalnok végzi teljes odaadással a munkáját Dubajban. Mindenesetre elindult, hogy a dolog végére járjon.

A vasárnap a muzulmán országokban munkanap – így az Egyesült Arab Emírségekben is. Így aztán joggal gondolhatta az államszövetség alelnöke és kormányfője, aki egyben Dubaj uralkodója is, hogy reggel a hivatalokban találja szorgos alattvalóit. Meglepetésszerű vizitet tartott hát több kormányirodában. De nemcsak a tisztviselők lepődtek meg, hanem ő is.

A túra fél nyolckor kezdődött, először a városvezetést kereste fel, aztán a repteret, a mezőgazdasági hivatalt, végül a gazdasági fejlesztési hatóság került sorra. Az uralkodónak azt kellett látnia, hogy a vezetők egy része egyszerűen – hiányzik.

Az inspekciós utat videóra vette a médiahivatal. A képsoron látszik, amint a 67 éves sejk besétál egy üres irodába. Hogy kiébe, azt nem tudni. Ugyanakkor a nemzetközi reptéren, a bevándorlási hivatalnál mindent rendben talált – a dolgozók tették a dolgukat.

Nem ez volt az első ilyen eset: Mohammed sejk már több rajtaütésszerű látogatást tett korábban is kormányhivatalokban, hogy felturbózza a munkamorált. Úgy tűnik, nem sok sikerrel. Már ami a főnököket illeti.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez