Pánik a reptéren Los Angelesben

Kiürítették Amerika egyik legnagyobb repülőterét. Az egyik terminálról lövöldözést jelentettek, melyet később nem erősítettek meg. Emiatt az utasok között pánik tört ki. Sokan csomagjaikat hátrahagyva menekültek. A hatóságok csak annyit közöltek, hogy rendőri akció miatt lezárták Los Angeles repülőterét.

Augusztus 14-én New Yorkban a JFK repülőtéren történt hasonló eset. Később a hatóságok annyit közöltek, hogy a terrorelhárítás túlbuzgóságáról volt szó. Az Iszlám Állam többször megfenyegette az Egyesült Államokat is. A repülőterek kiváló célpontot jelentenek az iszlamista terror számára, mert egyetlen öngyilkos merénylő vagy kisebb fegyveres osztag hatalmas pánikot tud gerjeszteni.

Legutóbb Törökország legnagyobb repülőterén, Isztambulban hajtott végre terrorakciót az Iszlám Állam. Ezt követően Erdogan államfő is, aki korábban meglehetősen elnéző volt az Iszlám Állammal szemben, kíméletlen háborút hirdetett a dzsihádharcosok ellen. Amerikai harci gépek és drónok rendszeresen részt vesznek a támadásokban az Iszlám Állam ellen, mely terrorakciókkal próbálja meg ellensúlyozni vereségeit a hadszíntereken.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez