Lányok 95 kiló kokóval – börtönben végződött a világkörüli hajóút

Angliából indult és Ausztráliába érkezett világkörüli hajóút után a Sea Princess (tengeri hercegnő). A fedélzeten két csinos kanadai lány izgatottan várta a partraszállást. 95 kiló kokain volt a bőröndjeikben. Az ausztrál rendőrök is várták őket.

Egy harmadik bűntársukkal együtt életfogytig tartó börtön áll előttük, de legalább lesz mire visszaemlékezniük.

A 15 ezer dolláros világkörüli hajóút Angliából indult. Azután Kanada és az USA következett. Ezután Kolumbiában nézett körül a két kanadai szépség, majd Peruban tettek rövid látogatást. Később átszelték a Csendes-óceánt és megérkeztek Aucklandbe (Új-Zéland). Innen már csak egy ugrás Sydney, a végállomás.

Ahol nemcsak a világkörüli hajóút ért véget, hanem a két huszonéves kanadai lány kokós kalandja is. Senki sem érti igazán: hogy képzelhették azt, hogy 95 kiló kokaint át tudnak vinni a határon?! A rendőrség szerint a szállítmány értéke 30 millió ausztrál dollár – ez körülbelül 23 millió amerikai dollárt jelent. És életfogytig tartó börtönbüntetést. Megbízóik valószínűleg beugratták a lányokat, akik elhitték, hogy az elegáns világjáró hajót nem ellenőrzik olyan szigorúan, mint az átlagos turistákat. 95 kiló kokain azért feltűnt az ausztrál rendőröknek …

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez