Luxusbörtön keresztapáknak Paraguayban

5000 dollár készpénzben, majd heti 600 dollár- ennyibe kerül a luxusellátás Paraguay legszigorúbb fegyházában. Egy leleményes brazil kábítószer-király találta ki, hogy se neki, se társainak ne kelljen szűkölködniük semmiben sem, még a szigorú fegyház körülményei közt sem.

Jarvis Chimenes Pavao, Brazília kábítószerkirálya nyolc év börtönt kapott a szomszédos Paraguayban – emlékeztet a francia RFI. Az ítélet meglehetősen enyhe ahhoz képest, hogy a vád kábítószer-kereskedelem és pénzmosás volt. De hát a bírák Paraguayban sem tudnak ellenállni a pénznek. Ahogy a börtönőrök sem. A luxuspavilont a szigorúan őrzött fegyházban elsősorban magának építtette a kábítószerkirály, de aztán rájött: másnak is jut ott hely! Neki magának háromszobás lakosztálya van – külön konyhával és fürdőszobával. Az internetkapcsolat és az okostelefon használata teljesen természetes. A plazmatévéről már nem is beszélve. Ezen nézi kedvenc sorozatát, mely Kolumbia kábszerkirályáról, Pablo Escobarról szól.

Mindeközben a többi rab zsúfolt cellában éhezik. Légkondicionálás nincs. A tisztálkodási lehetőség minimális. Ágy sincs elég, ezért sokan a földön alszanak. Közben a keresztapák vígan mulatnak a luxuspavilonban, ahol alkohol és kábszer is akad. Ezt az idillt egy váratlan bombariadó zavarta meg. Valaki állítólag fel akart robbantani egy bebörtönzött keresztapát, aki a börtönből vígan irányította hálózatát. A bombamerényletből nem lett semmi, de a sajtó megírta: elképesztő luxusban élnek a keresztapák a szigorúan ellenőrzött börtönben. A hatóságoknak szigort kellett mutatniuk: a rendszer kiagyalóját, a brazil Keresztapát másik börtönbe szállították át. A börtönőrök őszintén megsiratták a kiváló rabot, akitől sokkal több pénzt kaptak, mint az államtól fizetés fejében.

Kép: AFP/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez