Sárkánygyümölcsben érkezett a kokain

Összesen 14 millió hongkongi dollár (félmilliárd forint) értékű folyékony kokaint találtak 98 gyümölcsben. A vámtisztviselők több mint 4 órán át vizsgálták a 160 doboznyi, közel 2 ezer darab gyümölcsöt.

A sárga pitaják (más néven sárkánygyümölcs) Kolumbiából Nagy-Britannián keresztül érkeztek Hongkongba. Csaknem 20 éve ez volt az első eset, hogy ilyen módszerrel próbáltak becsempészni drogot a szigetre.

A vámtisztek 160 dobozt nyitottak ki, átvizsgáltak 2 ezer gyümölcsöt egyenként, így találták meg azt a 98-at, melyben folyékony kokain volt.

„Méghozzá egyenként mintegy 130 gramm. Összesen 13,3 kilogrammot foglaltunk le, ennek az összértéke majdnem 14 millió hongkongi dollár” – mondták a vámtisztek kínai lapoknak.

SCMPOST 20JUL16 NS COCAINE

Egy teherautó sofőrjét akkor tartóztatták le, amikor megpróbálta felvenni a szállítmányt a repülőtéren. A kihallgatása jelenleg is tart. A csomagokat egyébként azért kezdték átvizsgálni, mert a friss gyümölcsszállítmányokat általában már aznap felveszik, ahogy megérkeznek a tengerentúlról. Ezért pedig csak két nappal később jöttek.

A fogás ráadásul azután történt, hogy 1 kiló kokaint találtak a vámtisztek 17 üreges gyertyában, melyek légipostával érkeztek Brazíliából még a múlt hétvégén. Kicsit korábban, múlt csütörtökön egy 21 egy éves, Brazíliából érkező férfinál találtak 2,1 kiló kokaint, ami egy titkos helyen bújt meg a bőröndjében.

A kokainfogások száma jelentősen emelkedett Hongkongban az év első felében, több mint 20%-kal az egy évvel korábbihoz képest.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez