Olcsóbban kapod a kávét, ha udvariasan kéred

Állóháború folyik a vendégek és a pincérek között. Rendszeresen neveletlenséggel, nemtörődömséggel vádolják egymást a felek. Ezúttal egy spanyol étterem-tulajdonos próbálja megnevelni klienseit.

Marisel Valencia Madrid Kolumbiából érkezett az északkelet-spanyolországi Llancába, ahol éttermet nyitott. A Blau Grifeu 41 éves tulajdonosaként döbbenten figyeli, annyira sietős a vendégeknek, hogy sokszor a legalapvetőbb illemszabályokról is elfelejtkeznek.

Hogy ennek véget vessen, módosította az árait. Minél udvariasabban kéri valaki a kávét, annál olcsóbban kapja. „Egy kávé 5, egy kávét, legyen szíves 3, jó napot kívánok, egy kávét legyen szíves 1,30 euró” – tájékoztat a menü.

kávé1

A népművelés működik – mesélte Madrid asszony a The Times cikkében. A vendégek most már nemcsak odavakkantják, hanem udvariasan közlik kérésüket a pincérrel. A módszer valójában nem új – emlékeztet a spanyol Verne. Eredetileg egy francia étterem ajánlotta 7 eurós kávéját 1,40-ért, hogy leszámoljon a bunkókkal még 2013-ban.

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez