Támadás egy éjszakai klub ellen Kairóban – sok halott (videó)

Az egyiptomi belügyminisztérium szerint 16 halottja és 3 sebesültje van annak a támadásnak, amelyet Kairó Agouza kerületében követtek el reggel egy éjszakai klub és étterem ellen.

Az El Sayad, vagyis a Halász nevű helyről van szó, a kairói belváros közelében.

Molotov-koktélt dobtak az étteremre, ahol éjszakai klub is működik. A belügy közleménye szerint az eddigi nyomozás arra a következtetésre jutott, hogy három támadó volt. A férfiak vitába keveredtek a klub alkalmazottaival, és Molotov koktélokkal tértek vissza, hogy “elégtételt” vegyenek. Azt nem erősítette meg a minisztérium, hogy az egyikük, ahogy az első hírek szóltak, az étterem kirugott alkalmazottja lett volna.  A Youm7 és a CBC arról tudósítottak szemtanúkra hivatkozva, hogy két fiatalt nem engedtek be a klubba, mire azok elmentek, majd motoron visszatértek, és akkor hajítottak legalább egy Molotov-koktélt az épületre.

Az étterem, illetve éjszakai klub egy szálloda pincéjében működik, kevés menekülő útvonallal. A bedobott Molotov-koktélok halálos csapdát jelentettek: az áldozatok halálra égtek, vagy megfulladtak a füstben. A támadásban öt nő és 11 férfi vesztette életét.

Az Al-Masry Al-Youm úgy értesült, hogy a támadókat azonosították.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez