Nem izgatta a kebabost a fegyveres rabló

Egy új-zélandi kebab-étterem tulajdonosa higgadt maradt, és figyelmen kívül hagyta a fegyveres rablót.

Az üzletbe egy pisztollyal felfegyverkezett rabló érkezett, a tulajdonos azonban folytatta a munkát. Miután a biztonsági kamera felvételei kikerültek az internetre, vírusként terjedtek az interneten. A tulaj annyit mondott: „nem vagyok hős”.

Said Ahmed úgy döntött: nem veszi komolyan a fekete kapucnis és maszkos támadót, aki berontott az egyiptomi tulaj Kebaba éttermébe késő este. Ahmed ahelyett, hogy odaadta volna a pénzt, folytatta a vendégek kiszolgálását, majd hátat fordított a fegyveres rablónak. Még elcsomagolt valamit egy vendégnek, majd szépen kiment a konyhába. A rabló néhány másodpercig várakozott, nem tudta, mit tegyen, majd fogta a táskáját és kissé szégyenlősen távozott.

A felvételt azóta több mint 140 ezren nézték meg. Később a youtube-ról eltávolították, azóta újra megjelent.

„Nem ijesztett meg. Meglepődött a reakciómon” – mondta az újságoknak. „Biztos voltam benne, hogy nem fog lelőni. Rabolni jött, nem gyilkolni.”

Ahmed 20 évvel ezelőtt költözött Új-Zélandra Egyiptomból, és azt mondja: ez volt az első ilyen eset a 15 év alatt, amióta az étterem tulajdonosa.

„Amikor elment, hevesen vert a szívem” – mesélte. Az 55 éves férfi aznap korábban bezárta a boltot, és azt tanácsolta gyerekeinek: „legyetek bátrak, az élet néhány másodperc alatt megváltozhat.”

A rendőrség még mindig keresi a hoppon maradt fegyveres rablót.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez