Stílusos Magyar Éttermiség – kulináris randevú Veszprémben (képriport)

Ékes bizonyítéka a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) 8. alkalommal megrendezett éves nagyrendezvénye annak, hogy hazánkban nem csak Budapesten lehet különleges kulináris élményekhez jutni.

A gyönyörű kora őszi napon a veszprémi várban körülbelül 3.000 vendég kóstolhatta meg 15 SVÉT-étterem, két SVÉT-aspiráns étterem és két vendég étterem kínálatát.

svet13

A nem szokványosan elkészített hagyományos ételeken kívül például olyan finomságokat, különlegességeket lehetett megízlelni, mint a “fogas zserbó”, a “kolbászos pacalleves” vagy a “kacsatöke pörkölt ordas galuskával”.

svet6

20 étterem, 20 világnézet, 20 kreatív séf, 1 küldetés volt a gasztrorandevú mottója.

svet2

Az Érseki Palota előtti téren kínált finomságokat a veszprémi Chianti Étterem meghívására érkező konyháknak az Örökségünk és kreativitásunk mottó jegyében kellett elkészíteniük. Ez azt jelenti, hogy minden étterem egy hagyományos magyar, illetve egy modern, önazonos kreatív fogást kínált.

svet8

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 15 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

svet1

A Stílusos Magyar Éttermiség mozgalom ragjai most: Anyukám Mondta – Encs, Baricska Csárda – Balatonföldvár, Chianti Étterem – Veszprém, Erhardt Étterem – Sopron, Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád, Ikon Étterem – Debrecen, Kistücsök Étterem – Balatonszemes, Macok Bisztró és Borbár – Eger, Mandula Étterem és Bor Bár – Villány, Manga Utazó gasztroműhely – Etyek, Hernyák birtok, Nomád Hotel – Noszvaj, Palkonyha – Palkonya, Rosinante Étterem – Szigetmonostor, Viator Apátsági Étterem és Borbár – Pannonhalma, Walter Vendéglő – Perbál.

svet10

svet3

svet4

svet5

svet9

svet14

svet12

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez