122 millió dollár készpénzben – a korrupció elleni harc egyik főnöke ennyit tartott a lakásában Oroszországban

Megrohamozták a rendőrök Dmitrij Zaharcsenko házát, ahol annyi készpénzt találtak, hogy hamarjában meg sem tudták számolni.

A RIA Novosztyi szerint valószínűleg 122 millió dollárról van szó. Kevesen tartanak ekkora összeget otthon még a maffia főnökei közül is, dehát Zaharcsenko nem volt akárki. Az ő feladata az volt, hogy kivizsgálja a korrupciót a gáz- és olajiparban. Minthogy még ma is ez Oroszország legfőbb exportcikke, ezért a megvesztegetés itt mindennapos gyakorlatnak számít.

Ezért is hozta létre Putyin elnök ezt a korrupciót vizsgáló különleges hivatalt. Zaharcsenko volt a gáz- és olajipari részleg helyettes főnöke. A Zaharcsenko ügyeit vizsgáló szuperzsaruk fülest kaptak: 2,2 millió euró van készpénzben a célszemély otthonában! Ez sem kis összeg.

penz

Azért a zsaruk egy kissé még szétnéztek. Egy titkos rejtekhelyen további dollár- és eurókötegeket találtak. Becslésük szerint az összérték úgy 122 millió dollár lehet. Zaharcsenkót letartóztatták. Ügyvédje most azért küzd, hogy szabadlábon védekezhessen a korrupciót vizsgáló korrupt főtiszt. Tekintettel a zsákmány nagyságára az ügyvéd úr azzal számol, hogy a bíróság a legmagasabb összeget jelöli majd meg óvadék gyanánt. Ez 70 millió rubel, vagyis egymillió dollár! Ennyiért helyezhetik szabadlábra a korrupt főhivatalnokot, akinek otthonában 122 millió dollárt találtak készpénzben…

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez