Szerelem és korrupció az orosz hadügyben

Áron alul adták el a hadsereg több ingatlanát baráti kereskedelmi cégeknek Oroszországban, ahol emiatt 3 milliárd rubel -100 millió dollár- kár érte az államot – állapította meg a bíróság Moszkvában. Az ügybe korábban belebukott a hadügyminiszter is.

Anatolij Szergyukov nevezte ki a csinos Jevgenyija Vasziljevat a hadügy ingatlan főosztályának élére. A főnököt állítólag nemcsak szakmai kapcsolat fűzte csinos beosztottjához. Mindenesetre a botrány kipattanása után egyből repült maga a hadügyminiszter is. Ellene is vizsgálat indult, de később amnesztiát kapott. Ebben a perben csak tanúként hallgatták meg. A főnökasszonyon kívül a főosztály más korrupt hivatalnokait is elítélték Moszkvában. A börtönbüntetésen kívül a bírósági ítélet még 123 millió rubel vagyis 2,4 millió dollár megfizetésére is kötelezte az orosz hadügy korrupt főhivatalnokait.

A főnökasszony, aki eddig házi őrizetben volt, most közölte: fellebbez, mert ártatlannak tartja magát. Az ügyészség viszont újabb pert helyezett kilátásba. A jelenlegi per ugyanis számos újabb gyanús esetet hozott a felszínre. Így nincs kizárva, hogy a moszkvai hadügy egykori főosztályvezetőjének, a csinos Jevgenyija Vasziljevanak öt évnél is többet kell a rácsok mögött töltenie korrupció miatt Oroszországban.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez