Drónok ellenőriznek az autópályán – Sokakat megbüntettek

Kínában a rendőrség drónokat használ, hogy szabálytalanságon kapja az autósokat. A repülő bűnvadászok első napjukon 30 sofőrt kaptak el.

Megkezdődött Kínában az őszközép, a több ezer éves hagyományokra épülő  ünnep. Ilyenkor nem csak az autósok szaporodnak meg az utakon, de a rendőrségi ellenőrzések is. Az ünnep első napján Csengduban drónok figyelték a közlekedést, 50 méterrel a föld felett. A felvételeket élőben nézhették a rendőrtisztek – írja a Shanghaiist.

Azok a járművezetők, akik az autópályán indokolatlanul használták a leállósávot, megálltak vagy megfordultak, szemeteltek, vagy éppen nem civilizáltan viselkedtek, nem szökhettek el a sasszemű drónok elől.

Az első napon összesen 30 szabálytalankodó kapott büntetést.  A rendőrség azt mondja, lehet, hogy hasonló ünnepek alkalmával ismét bevetik a repülő fakabátokat.

Sokak szerint elég kegyetlen a drónok ilyesfajta használata még a rendőrségtől is, mások viszont örülnek, hogy megbüntetik a szabálytalankodókat. Az biztos, hogy egy drónt ennél sokkal csúnyább dologra is lehet használni.

(Fotó:NetEase)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez