Élete árán mentette szomszédait a bátor fiú

Egy 28 éves dél-koreai férfi életét vesztette a kórházban, miután kimentette szomszédait az égő házból.

A Korea Times cikke szerint Ahn 11 napig feküdt eszméletlenül a kórházban. Szeptember 9-én hajnalban került oda, miután egy meg nem nevezett huszonéves srác felgyújtotta az ötemeletes épületet, amelyben Ahn is lakott. A tettes dühös volt, mert szakított barátnőjével.

Ahn a negyediken lakott, és amint megérezte a füstöt, kihívta a tűzoltókat, majd gyorsan kiszaladt az épületből. De szinte azonnal vissza is rohant a házba, mikor rájött, hogy a szomszédai még mindig alszanak. A szemtanúk elmesélték, hogy Ahn ütötte az ajtókat, hogy felébressze a szomszédokat, és azt üvöltötte, hogy meneküljenek. A figyelmeztetésnek hála senki nem sérült meg, kivéve őt.

200mugahn

Ahnt eszméletlenül találták a tetőkijárat közelében, füstmérgezést kapott és égési sérülései voltak. Ahn apja szerint valószínűleg akkor égett meg a keze, mikor az ajtókon kopogtatott, hogy mentsen másokat. A gyászoló család szerint Ahn szinkronszínésznek készült.

„Eleinte nehezteltem rá a tervei miatt, de most szeretném elmondani neki: nagyon jó munkát végeztél, fiam” – mondta az édesapa. Akinek a fia, aki miután mindenkit felébresztett és megmentett, 11 nap után távozott az élők sorából.

(Fotó:Youtube)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez