Hegesztővel gyilkolt az Iszlám Állam Irakban

Elképzelni is szörnyű, milyen fájdalmas halált halt az a hat férfi, akiket Moszulban végeztek ki a terroristák, amiért tagjai voltak egy ellenállási csoportnak.

A brutális kivégzési módszerről egy moszuli forrás számolt be az iraqinews hírportálnak. A hat fiatal férfit a város egyik főterén végezték ki, sok ember szeme láttára. Mind a hatan niniveiek voltak, a bűnök pedig az volt, hogy tagjai voltak egy ellenállási mozgalomnak. A terroristák egy hegesztőkészülékkel végeztek velük, a kezüket azonban előtte összebilincselték, hogy még véletlenül se tudjanak ellenállni.

Szintén az iraqinews számolt be arról, hogy az Iszlám Állam emberei három fiatalt tartóztattak le, amiért a Moszul belvárosában található Mártírok Parkjában focizni merészeltek. Az egyik fiú ráadásul egy Lionel Messi feliratú mezben játszott, ami végkép kicsapta a biztosítékot a terroristáknál. A srácokat végül büntetésül a nyilvánosság előtt megvesszőzték. Mind a hárman 30 ütést kaptak a testükre, amiért tiltott sportot űztek. A Messi mezt pedig a helyszínen széttépték a terroristák.

A labdarúgás tiltott sportnak számít az Iszlám Állam által uralt területeken, annak ellenére, hogy a helyi lakosság, főként a fiatalok egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenységének számít. A terrorszervezet azzal indokolta a betiltását, hogy sérti az iszlám vallást. Még azért is büntetés jár, ha valaki a tévében követi a meccseket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez