Kedves Obama elnök! – a hatéves Alex otthont kínál egy szíriai kisfiúnak

Barack Obamának írt a New York-i kisfiú. Az elnök szerint Alex olyan gyerek, aki még nem tanulta meg, hogyan legyen cinikus, gyanakvó vagy hogyan féljen.

Alex azután ült le kézzel lekörmölni a levelét Obama elnöknek, miután látta a bombázás után vértől maszatos szíriai kisfiú, Omrán fotóját. “Kedves Obama elnök, emlékszel a fiúra, akit egy mentő vett fel Szíriában? Kérlek, intézd el, hogy hozzánk jöhessen… zászlókkal, virággal és lufikkal fogunk várni benneteket. Családot adunk neki, a tesónk lesz.”

Alex levelét a Fehér Ház hozta nyilvánosságra, videót is készítettek, amin a kisfiú felolvassa a saját sorait. Alex szavait Barack Obama az ENSZ-ben is idézte, amikor a menekültválságról volt szó. És hozzátette: mindannyiunknak kicsit Alex-nek kéne lennünk. “Képzeljék el, milyen volna a világ akkor. Képzeljék el a szenvedést, amin könnyíteni tudnánk és az életeket, melyeket megmenthetnénk.”

Az amerikai elnök azt sürgette, hogy a fejlett országok tegyenek többet a szíriai menekültekért. A múlt hónapban jelentette be a kormányzat, hogy az idén 10.000 szíriai menekült érkezését hagyta jóvá. A 2017-es pénzügyi évben pedig újabb 110 ezerét tervezi – emlékeztet a BBC.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez