Brutális légicsapás ért egy jemeni kikötővárost

Legalább 25 civil, köztük több gyermek és nő vesztette életét Jemenben a szaúdi vezetésű koalíció légicsapásai miatt a síita lázadók kezén lévő nyugat-jemeni Hudajda kikötővárosában – közölték csütörtökön szemtanúk és egészségügyi források.

A bombázás helyi idő szerint szerda este érte a kormányzósági palotát és egy közeli lakónegyedet. Egy egészségügyi dolgozó a Hszinhua kínai hírügynökségnek elmondta, hogy a halottakon kívül 73 sebesültet szállítottak a hudajdai kórházakba.

Egy síita vezető szerint ugyanakkor a kormányzósági palotában tartózkodó magas rangú tisztségviselők, akik nem sokkal korábban a jemeni főváros, Szanaa lázadók általi elfoglalásának második évfordulóját ünnepelték az épületben, túlélték a bombázást.

A legszegényebb arab országnak számító Jemenben két éve polgárháború tombol. Az ország kiterjedt területeit síita húszi felkelők rohanták le, míg a nagy déli kikötőváros, Áden a nemzetközileg elismert kormány oldalán harcoló fegyveres erők kezén van. Tavaly március óta Szaúd-Arábia vezetésével arab államok koalíciója folytat légi hadjáratot a felkelők ellen, de légicsapásaik sok civil áldozatot is követelnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez