Napszemüvege miatt függesztették fel a riporternőt

Vidéken forgatott tűző napsütésben Kínában a hsziameni televízió munkatársa. A napsugarak ellen napszemüveggel és ernyővel védekezett. Kiderült: nem kellett volna.

Az újságírónőt ugyanis felfüggesztették állásából, miután a fotóját egyre többen osztották meg a neten. Munkáltatója szerint nem volt professzionális. Hogy miért nem? Mert a Meranti tájfun hatásáról forgatott éppen, pontosabban arról, hogyan tér magához a város a hatalmas szélvihar után. És nem volt az önkéntesekhez öltözve, akik éppen az utcákat tisztították meg a tájfun hordalékától.

A televízió közleményt is adott ki arról, hogy “az egyik munkatársa nem tartotta be a szabályokat, és nem tudott rendesen elkészíteni egy interjút… Mindez súlyos károkat okozott a megítélésében, negatív hatással volt a közönségre.”

A közösségi médiát megosztja a televízió döntése. Van, aki azt kérdezi a Weibón, a kínai Twitteren, hogy vajon hol van előírva a napszemüveg tilalma? Mások arra gyanakszanak, hogy a nézők nyomása alatt hajlott meg és büntetett az állomás. De van, aki úgy véli, hogy tényleg több empátiára és több tiszteletre lett volna szükség a riportalanyokkal szemben.

Az ominózus fotót elsőként posztolók egyike arról beszélt a BBC-nek, hogy nem számított ekkora büntetésre. Szerinte egy kis szóbeli feddés épp elég lett volna, távol a nyilvánosságtól. Most neki sem hagy békét az internet népe, azzal vádolják, hogy vörös gárdistát játszik, vagyis azokat a könyörtelen fiatalokat utánozza, akik a kulturális forradalom idején tűzzel-vassal, veréssel és gyilkossággal is érvényt szereztek Mao elnök eszméinek.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez