Megölte az anyját az internetfüggő lány

Egy 16 éves kínai lányt internetfüggősége miatt átnevelőtáborba küldött az édesanyja. Tragédia lett a vége.

A lány állítólag dühös volt, mert a táborban rosszul bántak vele – írja a scmp.com. A 16 éves tini az év elején 4 hónapot töltött el egy olyan táborban, ahol a fiatalokat próbálják leszoktatni az internetfüggőségről. A hírportál jelentése szerint a lány többször megverték a táborban.

Kínában nem újdonság, hogy átnevelőtáborba küldik azokat a fiatalokat, akik túl sok időt töltenek a számítógép előtt. Érdekesség, hogy sokáig a netfüggőséget gyógyszerekkel és sokkterápiával próbálták kezelni, de néhány éve ezt betiltották. Azóta mozgással, sporttal vezetik rá a függőket, hogy a világ a monitoron kívül van.

A kínai hatóságok szerint Kínában több mint 10 millió fiatal netfüggő, ami ellen küzd is a kormányzat. Általában kétségbeesett szülők küldik ide gyereküket, ha már azt látják, hogy semmi mást nem csinálnak, csak játszanak.

A kínai média szerint így tett az az anyuka is, akinek lánya azonban brutalitással válaszolt: megölte saját anyját. A lány másnap feladta magát a rendőrségen. Az elmúlt években egyre nagyobb vita alakult az ilyen táborok módszerei miatt. Sokak szerint törvénytelen, hogy igen durván bánnak a fiatalokkal, sokszor kemény katonai kiképzést kapnak, bántalmazzák őket, fegyelemre kényszerítve az internetgenerációt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez