Ha panasza van, küldje el online az államfőnek!

„Önnek vannak megoldatlan problémái, kérvényei, panaszai vagy javaslatai?” – teszi fel a kérdést az üzbég miniszterelnök honlapja. Név, lakcím és egyéb személyes adatok megadása után online és telefonon lehet panaszkodni.

Savkat Mirzijojev szeptember elejéig volt Üzbegisztán miniszterelnöke. Iszlam Karimov halála óta ő a közép-ázsiai állam ideiglenes elnöke. Az ő még miniszterelnöki honlapján nyílt meg az online panaszdoboz.

Magánszemélyek és bejegyzett vállalatok fordulhatnak Mirzijojevhez az interneten vagy telefonon keresztül. Az 1000-es telefonszámot tárcsázva az ideiglenes elnök pártjának (Üzbegisztán Liberális-Demokrata pártja) regionális megbízottja válaszol és továbbítja az üzenetet.

Az online panaszdobozról az üzbég gazeta.uz hírportál is beszámolt. A kommentekből kitűnik, hogy az állampolgárok üdvözlik az ötletet: „Nagyon örülök, hogy ez történik.” „Egyrészt nagyon jó, hogy van kapcsolat az állam vezetőjével. De feltétlenül meg kell vizsgálni, nem áll-e a panasz mögött személyes ellenségeskedés.”

Más pedig konkrétan leírja: „Szerintem országunk legaktuálisabb kérdése senkinek sem titok – ez a gáz- és áramhiány, az emberek napokon át szenvednek ősszel és télen, vannak nagyon szegény családok, családok férfiak nélkül, akik nem engedhetik meg maguknak az alternatív energiaforrásokat. Hiszek önben, csak önre fogok szavazni és biztos vagyok abban, hogy önnel ezek a problémák rövid időn belül megoldódnak!”

Az üzbég panaszládát Vlagyimir Putyin monstre élő showjához hasonlította az eurasianet.org, amikor órákon át válaszol a betelefonálóknak az orosz elnök. A kérdés már csak az, Üzbegisztánban vajon a december 4-i elnökválasztás után is fordulhat-e segítségért elnökéhez a nép.

Kép: kremlin.ru

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez