Képriport a koreai kulturális fesztiválról

A tavalyi év sikerét követően újra megrendezte a Koreai Kulturális Központ a Koreai Kulturális Fesztivált. A szeptember 26-tól október 8-ig tartó műsorfolyam legnagyobb eseménye a MOM Sport és Rendezvényközpontban megtartott sokszínű családi nap volt.

A gyönyörű kora őszi időben kint és bent is folyamatosan zajlottak a programok. Természetesen a legnépszerűbbek az ételkóstolók és árusítások voltak. Az ínyenceknek lehetőségük volt megízlelni a távol-keleti ország konyhájának olyan finomságait mint a kimchi , a bossan vagy a kimbap. Kínáltak halpalacsintát (a formájára utal a neve) és az egyik standon alapanyagokat is lehetett vásárolni az ételek otthoni elkészítéséhez. A benti színpadon K-POP, taekwondo, tradicionális tánc és zenei programok követték egymást reggeltől késő estig.

dsc_0209

A pavilonokban lehetőség volt megtanulni a kalligráfia alapjait (a nemrég megnyílt Kalligráfiai kiállítás október 31-ig látogatható a KKK-ban) , ismerkedni a koreai betűkkel vagy felpróbálni a tradicionális ruhákat. Bemutatkozott a Koreai Néprajzi Múzeum és a Koreai Keresztény Közösség. Vetítettek filmeket és volt lehetőség nyelvtanfolyamokra jelentkezni.

dsc_0189

A Fesztivál gyermekprogrammal folytatódik a Deák 17 Galériában október 8-án és már most felhívták az érdeklődők figyelmét a november 8-12 közt megrendezendő IX. Koreai Filmfesztiválra.

dsc_0182

dsc_0197

dsc_0216

dsc_0225

dsc_0226

dsc_0228

dsc_0232

dsc_0234

 

 

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez