Koncerttel indul az év a Koreai Kulturális Központban

A Koreai Kulturális Központ január 26-án 18 órakor kezdődő zongorakoncertjével megnyitja 2016-os programjait. Yang Yoonhee “Mozart Est”-jén a hallgatóság egy tehetséges koreai zongoraművész előadásában élvezheti a zeneszerző darabjaiból összeállított repertoárt.

„Lenyűgöz, hogy Yang Yoonhee képes megfesteni a Jól-temperált Clavier II. G-moll Fúgájának közelire kötött szerkezetét csupán tapintás és színalapján – nem könnyű feladat.“(Gramophone, 2010. )

Yang Yoonhee zongorista a Szöul Nemzeti Egyetemen szerezte meg alapdiplomáját zeneszakon, majd a berlini Hochschule für Musik „Hanns Eisler“ mesterképzését végezte el.

Tehetségét mutatja, hogy a  Szöul Nemzeti Egyetem ösztöndíjasa volt, és DAAD ösztöndíjat kapott Németországtól, továbbá több alapítvány, köztük az Oscar und Vera-Ritter Stiftung, valamint a Gisela und Erich Andreas Stiftung támogatását is elnyerte. Így tanulmányai során résztvett Robert McDonald, FouTs’ong, Akiko Ebi, Piotr Paleczny és Klaus Hellwig mesterkurzusán, olyan híres kamarazenészek tanították, mint Zakhar Bron, Ulf Wallin, Paul Rivinius és az Artemis Kvartett. Koreában Oh Yoon Joo és Choi HeeYeon tanítványa volt, Németországban pedig Michael Endres, Fabio Bidini és Evgeni Koroliov voltak mesterei.

A Wiesbaden Nemzetközi Versenyen, a Verona Nemzetközi Versenyen és az Elise-Meyer Versenyen első helyezést ért el, továbbá középdöntős lett a Clara Haskil Nemzetközi-, és a Maj Lind Nemzetközi Versenyen.

Koncertezett a berlini Koreai Kulturális Központban, a Daejeon Művészeti Központban (Korea), az Aomori Művészeti Múzeumban (Japán), a Rotary Clubban (Franciaország), az Ernst Barlach Haus-ban (Németország), a Santander Zenei Fesztiválon (Spanyolország), a Musiqueen Vallée du Tarn Fesztiválon (Franciaország) és a Montepulciano Zenei Fesztiválon (Olaszország). Emellett kiemelkedő zenészekkel lépett fel, többek között Wolfram Christ brácsaművésszel, aki sokáig a Berlini Filharmonikusok vezetőbrácsása volt, továbbá a Sine Nomine Kvartettel és a Hamburgi Szimfonikusok tagjaival.

Mozart Est – Yang Yoonhee zongorista hangversenye

2016.01.26. (kedd) 18.00

Koreai Kulturális Központ

A koncert ingyenesen látogatható, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni már most lehet az esemény weboldalán (www.koreaikultura.hu).

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez