Beindult a Koreai Kulturális Fesztivál

A tavalyi sikeren felbuzdulva 2016-ban új szintre emelve nyitja meg kapuit a Koreai Kulturális Fesztivál. A programsorozat a Dankook Egyetem táncegyüttesének előadásával indult hétfőn. A fesztivál fő napja azonban október elseje lesz, szombaton reggel 10-től este 10-ig várják az érdeklődőket a különféle színpadi produkciók, kézműves workshopok, gasztronómiai bemutatók és gyermekprogramok a MOM Sport Uszoda és Sportközpont belső és kültéri helyszínein.

A Koreai Kulturális Központ egyre sikeresebb rendezvényekkel mutatja be Dél-Koreát, a sikerek pedig abból adódnak, hogy egyre többen érdeklődnek nálunk a távol-keleti ország iránt.

„Idén sokkal összetettebb a rendezvény, mint korábban, ami annak köszönhető, hogy egyre több az érdeklődő. A központ épületét már kinőttük” – mondta B. Szabó Edina programszervező a mai sajtóbeszélgetésen.

„Ezúttal nagyon nagy teret kap a zenei programok mellett a gasztronómia is, sőt a kulturális értékeket képviselve cégek is megjelennek. Ilyen például a Kométa húsüzem, mely különálló termékeket állít elő és exportál Koreába. Ezeket a fesztiválon meg is lehet kóstolni” – tette hozzá.

dsc_0326

A fesztivál fő napján három helyszínen zajlanak majd az ingyenes programok. Napközben 10 és 17 óra között a MOM Sport Uszoda és Sportközpont nagytermében színpadi főzőshow, taekwondo bemutató, K-Pop és koreai tradicionális táncfellépések, illetve gayageum koncert követik egymást. Este 7-től 10-ig nagy záróprodukcióval készülnek. Az estét Yim Geun-hyeong, Dél-Korea nagykövete nyitja meg, ezt követi egy kalligráfia-bemutató, majd a híres koreai cigány hegedűs, KON fellépésére kerül sor, aki Nuevo Gipsy című albumát mutatja be.

A rendezvény ideje alatt a MOM Sportcsarnok területén kialakított standokon kipróbálhatnak különböző kézműves technikákat, koreai játékokat és táncokat a látogatók. Megismerkedhetnek az ELTE Koreai Tanszékével és a koreai nyelv rejtelmeivel is. A budapesti koreai keresztény gyülekezet adománygyűjtési akcióval készül, a K-pop rajongói pedig szert tehetnek különféle hőn áhított relikviákra.

A benti programokkal párhuzamosan reggeltől estig várja az érdeklődőket a Gasztronómiai sétány, ahol az egzotikus ízek kedvelői 500 forintos egységáron finomabbnál finomabb koreai ételeket kóstolhatnak, a többi között a Jankovics Kúria, a Wok to Box és a K-Point éttermek szakácsainak köszönhetően. Különféle gyermekbarát programokkal várják a kicsiket és a nagyokat a MOM Sport füves területein.

Október 2-án a KGames negyedik állomásán többek között kulturális workshoppal és a League of Legends bajnokság döntőjével várják az esport szerelmeseit a Koreai Kulturális Központban, illetve a képernyők elé, ugyanis a döntő szakkommentátori közvetítéssel élőben követhető lesz az E1 TV twitch csatornáján. A záróprogramon pedig a gyermekeké lesz a főszerep. Október 8-án a Deák17 Galériába hívják a legkisebbeket és a kicsit nagyobbakat a Korea varázslatos világát bemutató egész napos gyermekprogramra, mesével, előadással, kézműveskedéssel és sok játékkal.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez