Szerb és montenegrói maffiózók rabolták ki Kim Kardashiant Párizsban?

11 millió dollár értékű ékszert vettek el az amerikai celebtől, aki az életéért reszketett amikor hétfőn hajnalban öt álarcos férfi fegyvert fogott rá egy párizsi luxusapartmanban. Azt hittem, hogy meg akarnak erőszakolni – mondta a dús keblű sztár, akinek 81 millió követője van az Instagramon, 29 millió a Facebookon és 48 millió a Twitteren.

A rablók profik voltak és valószínűleg belső kapcsolattal is rendelkeztek – véli a francia rendőrség. Pascal Duvier, a hatalmas testőr ugyanis nem volt Kim Kardashian közelében. Nem kötelességmulasztás történt. A testőr a két másik Kardashian lányt kísérte el egy hajnalig tartó buliba.

Pink Panther-nek, Rózsaszínű Párcucnak nevezi a rendőrség ezt a bűnbandát. Szerb és montenegrói bűnözőkből áll – mindannyian vérprofik. Többen közülük titkosszolgálati képzést kaptak az egykori Jugoszláviában illetve annak utódállamaiban. Ékszerben utaznak, és nagy tételben játszanak. Első akciójuk 1984-ben volt a Carlton szállodában, Cannes-ban. Kirabolták a luxushotel ékszerboltját: 39 millió fontot zsákmányoltak! Aztán jött London, majd Dubaj, ahol 2,1 millió font értékű ékszert emeltek el egy bevásárlóközpont ékszerüzletéből. Összesen 280 millió fontra becsülik azt a zsákmányt, melyet ez a szerb és montenegrói bűnbanda összehozott az elmúlt 32 évben!

A katonásan megszervezett bűnbanda semmit sem bíz a véletlenre: Kim Kardashiant is percek alatt kirabolták. Pontosan tudták, hogy milyen ékszerei vannak, és azt is, hogy hol tartja őket. Mindez azt mutatja, hogy belső munka lehetett a rablás. A celebet azzal is megvádolták vetélytársai: maga rendezte az akciót, hogy a címlapra kerüljön! A francia rendőrség azonban véresen komolyan veszi a dolgot, hiszen Párizs presztízsét veszélyezteti az ügy. A terrorakciók miatt amúgy is csökkent a francia főváros vonzereje. Ha most az derül ki, hogy a belváros luxuslakásaiban sincsenek biztonságban a sztárok, akkor Párizs no go zóna lehet a gazdagok számára! Ez pedig végképp nem hiányzik Franciaországnak, mely tavaly még a világ első számú turista célpontja volt…

Fotó: EPA

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez