Kik a legkeresettebb nők Dubajban?

Csinosak, fiatalok és külföldiek. Csak őket éppen nem az olajsejkek keresik, hanem a rendőrség. Dubajban nyilvánosságra hozták a körözési lista csúcsán szereplő három nő adatait. Az ékszertolvajét, az orgyilkosnőét és a drogcsempészét.

Az egyes számú női közellenség szerb és 33 éves. Bojana Miticnek hívják, kulcsfigurája a Rózsaszínű Párducnak: annak a kelet-európaiakból álló bűnbandának, amely 2007-ben a világ egyik legnagyobb ékszerrablását hajtotta végre a dubaji Wafik Mall bevásárlóközpontban. Több mint 3 milliárd forintnyi volt a zsákmány. A párducokról egyébként nemrég forgattak dokumentumfilmet: a társaság Saint-Tropez-től Tokióig a világ több pontján tüntetett el rekordgyorsasággal híres és értékes ékszereket. Mitic fontos szerepet játszott a dubaji epizódban is: nem a filmbéliben, a valóságosban. Ő vezette az egyik Audit, amelyet a rabláshoz használtak, és ő figyelt arra is, hogy a társai ne fussanak ki az időből, amíg kirámolják a Graff ékszerboltot. A biztonsági kamerák felvételein látszik, amint megnyomja a dudát, hogy figyelmeztesse őket: már úton lehet a rendőrség. “Az Interpollal együttműködve a banda 8 tagját sikerült rács mögé dugni. Mitic az egyetlen, akit még nem” – mondja a dubaji bűnügyi nyomozók igazgatója, Ahmad Humaid Al Marri a Gulf News-nak.

A második a listán Gail Foliard, az orgyilkosnő. Akinek az igazi nevét egyébként nem is tudják. A 35 éves nő volt az egyike azoknak, akik végeztek Mahmud El-Mabhuh Hamasz-vezetővel 2010-ben egy dubaji hotelben. “Több nő is volt a 28 tagú Moszad-csapatban, de egyiknek sem volt olyan fontos a szerepe, mint neki” – idézi fel Al Marri. Foliard őrizte a szállodai folyosót és tartotta távol az idegeneket. Akkor is, amikor kisebb dulakodás volt Mabhuh és a támadói között. Az utóbbiaknak végül sikerült megfojtaniuk párnájával a Hamasz-vezetőt. “A kivégzőosztag tagjai még mindig szökésben vannak, de a személyazonosságukat sikerült kiderítenünk. Ez öv alatti ütés volt a Moszadnak: a botrány miatt le is mondott az akkori igazgató, Meir Dagan”.

dubajmoszados

A harmadik helyen álló, 30 éves pakisztáni Sarah a 2012-es vásárlófesztiválra érkezett a férjével és a fiával a városba. Turistaként. A férj előzőleg 70 heroinkapszulát nyelt le, összesen 900 gramm anyaggal utazott be Dubajba. Éppen csak elfoglalták a szállodájukat, amikor a nő észrevette: az egyik kapszula szétrepedt a férje beleiben. “Egy ilyen kis tartály annyi heroint tartalmaz, amennyi 5 perc alatt képes megölni egy embert” – mondja bűnügyi igazgató. Amikor Sarah látta, hogy mekkora a baj, kiakasztotta az ajtóra a “Ne zavarj” táblát, összepakolt és a fiával együtt lelépett. A férj holttestét két nap múlva találták meg a szállodai alkalmazottak. A dubaji rendőrség értesítette a pakisztánit, de eddig Sarah-nak sem bukkantak a nyomára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez