Könnygázzal támadtak kínaiakra Párizsban

Könnygázzal támadt egy banda Párizsban egy buszra, amelyen 27 kínai turista utazott. A fosztogatásban két turista megsérült, a többieknek ellopták a poggyászát.

Huszonhét kínait támadott meg fél tucat bandita egy buszon Párizsban. A banda tagjai a Charles de Gaulle repülőtérre közlekedő buszra szálltak fel – írja a Reuters. A támadók könnygázt permeteztek a sofőrre, elloptak néhány poggyászt, és megütöttek két turistát, akiket kórházba kellett szállítani. Egyelőre nem világos, hogy mekkora értékű a lopás.

A kínaiak, koreaiak és japánok elleni támadások gyakoriak a francia fővárosban. A rablók szerint ugyanis nagy összegű készpénz van náluk, illetve a bőröndök tele vannak luxuscikkekkel, amiket a turisták Párizsban vásároltak.

Májusban Párizs polgármestere, Anne Hidalgo Pekingben járt, hogy megnyugtassa a kínai hatóságokat: mindent megtesznek a biztonságért. A turistaforgalom Párizsban jelentősen csökkent az iszlamista fegyveresek támadásai miatt. A luxuscikkek, kiskereskedők, szállodák, éttermek forgalma is nagy mértékben visszaesett.

(A kép illusztráció)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez