Pagoda, ahol a meztelen melleket imádják

Ez az anyaság szimbóluma – magyarázza a főbonc, aki már több mint negyven éve irányítja a pagoda vallási életét Oszaka közelében, Japánban. A több mint ezer éves buddhista szentély meztelen női mellekkel van dekorálva- ez nem szokásos Japánban, ahol a nők sokáig be sem léphettek a szent pagodákba. Ám ma már más időket élünk.

Egy orvos honosította meg a meztelen mellek imádását az ősi kolostorban. Egy betege mellrákban szenvedett, és érte mondott imát. A beteg meggyógyult és azóta szokás, hogy sokan itt imádkoznak a betegség szerencsés kimeneteléért. Kudoyama főbonca egyáltalán nem találja különösnek a meztelen mellek látványát.

Annen elmesélte a kolostor történetét is a CNN tudósítójának. Kínából érkezett egy buddhista szerzetes Japánba a IX. században. Kolostorvárost alapított a közelben. Csakhogy ide az asszonyok nem léphettek be! Ezért hozták létre a Kudoyama pagodát, hogy a nők ott imádkozhassanak. Ott élt a Kínából érkezett buddhista szerzetes édesanyja is. Annyira tisztelte az édesanyját a szerzetes, hogy minden hónapban kilencszer tette meg a 24 kilométeres távot a nők kolostoráig, csak azért, hogy láthassa őt. Ma pedig sok fiatal fel sem hívja az édesanyját annak születésnapján – elmélkedik a veterán szerzetes, akinek kolostorában a melleket is imádják Japánban.

Fotó: CNN

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez