Egy család 14 tagjával végzett légicsapás Aleppóban

Erről az önkéntes mentők számoltak be az ostromlott szíriai városban. A fehér sisakosok szerint a 14 áldozatból nyolc gyermek, kettő pedig nő.

Aleppót az utóbbi 24 órában szünet nélkül bombázzák. A család vesztét az al-Marja negyedben egy orosz gép okozta – közölte a szíriai polgári védelmi erő. Rajtuk kívül 25-en haltak meg egy lakóházban, a város egy másik kerületében.  A mentőalakulatok ott daruval tudtak kiszabadítani egy 12 éves fiút egy épület felső emeletéről – a ház egy része ráomlott. Később egy halott kisbabát hoztak ki ugyanonnét, az arcát sár borította – jelentette az AFP hírügynökség.

Egy aleppói tanár a BBC-nek arról beszélt, hogy újfajta fegyvert vet be a hadsereg, erősebb és félelmetesebb bombákat a korábbiaknál. Tovább remeg tőlük a föld, ők ötször vagy hatszor ébredtek erre az éjjel.

A múlt hónapban az amerikai és az orosz külügyminiszter által tető alá hozott tűzszünet néhány nap alatt összeomlott, a szíriai hadsereg orosz támogatással azóta bombázza Aleppót. Segélyszervezetek szerint sürgősen 72 órás fegyvernyugvásra lenne szükség ahhoz, hogy élelmet, vizet és gyógyszert tudjanak bevinni a városba és civileket hozhassanak ki onnét. Aleppó felkelők kezén lévő keleti részén 275 ezer ember él.

Az Unió külügyminiszterei  ma Luxembourgban tanácskoznak a szíriai helyzetről.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez