Az oroszok a leghiúbbak a világon

„A magyar férfiaknak az arcuk, az oroszoknak a testük jó” – állapítja meg egy vegyes házasságból született fiatal nő. Vlagyimir Putyin félmeztelen képeit látva lehet némi igazsága. A legfrissebb nem hivatalos kutatások viszont azt mondják, hogy bár az orosz férfiak nem feltétlenül vezetik a szépség-ranglistákat, roppant hiúak.

Már második éve az olaszok nyerik meg a Momondo utazási honlap kutatását arról, mely nemzet tagjai a legvonzóbbak. Az olaszokat a spanyolok, a franciák, az amerikaiak és a brazilok követik a 29.000 válasz alapján összeállított listán.

Arra is rákérdeztek, ki gondol magáról a legtöbbet. Itt az oroszok vitték a prímet. Közülük 47 százalék gondolja, hogy az orosz férfiak a legvonzóbbak. Az olaszoknál ez az arány csak 43 százalék – írja a Russia Beyond the Headlines.

Az érem másik oldalát a beautifulpeople.com úgy firtatta, hogy a résztvevőket saját fényképeik alapján értékeltették a többiekkel. Így a svédek, a dánok és a brazilok lettek a legszebbek, a sereghajtók pedig a britek, a lengyelek és az oroszok.

Ennek a kutatásnak az eredményét az orosz hírportál, a lenta.ru nem egyszerűen közölte, de orosz közszereplőket is megkérdezett róla.

Az orosz Playboy főszerkesztője, Vlad Kovlejszkij szerint a sztereotípiák erősen befolyásolhatják a véleményeket. Például nagyon nem segítik az összbenyomást az Olaszországban vagy Törökországban udvariatlanul viselkedő orosz turisták. Viszont rámutatott: már jó néhány éve nem igaz, hogy rosszul öltöznének az orosz férfiak. Masa Jankovszkaja divattervezőt nem lepték meg az eredmények, ő is hihetetlenül magabiztosnak látja az orosz férfiakat. Ugyanakkor rámutatott: ha azt akarják, hogy mások is vonzónak lássák őket, talán nem ártana egy keveset fogyni és a sört letenni.

Kép: pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez